Régi házak gázvezetékének felújítása

Az Aerociklon Kft. egyik kiemelt tevékenysége régi házak gázvezetékének felújítása
 
Mivel ez a feladat igen összetett és felelősségteljes munka. Egy társasház esetén valamennyi lakó érdekében áll, hogy otthona minden szempontból biztonságos legyen. Így az épület folyamatos karbantartása elengedhetetlen feltétele a nyugalom fenntartásának. Ennek legalapvetőbb módja az időszakosan elvégzett ellenőrzés, amelyet az Aerociklon Kft. régi házak gázvezetékének felújításában jártas szakértői bonyolítanak le.
 
A modern eljárásokat bevetve hamar látható lesz a gázvezetékek elöregedése, és ha annak mértéke meghaladja az elfogadható szintet, felújítást javaslunk. A régi házak gázvezetékének felújítása lényeges, fontos tevékenység, hiszen számos régen épült bérház rendelkezik problémás gázvezetékkel. A régi házak gázvezetékének felújítása erősen javallott minden olyan esetben, ahol a gázvezeték az elöregedés jeleit mutatja. Amennyiben a lakóközösség az egész ház gázvezetékének megújítása mellett dönt, akkor a helyszínre érkező Aerociklon brigádja bármiféle beavatkozás előtt egy alapos ellenőrzést hajt végre. Ilyenkor kiderül, milyen mértékben, és hol van eltérés az aktuális biztonsági előírásokhoz képest. Az állapotfelmérés során külön figyelmet fordítanak a tömítések helyzetére, hiszen a gázszivárgás leginkább az elöregedő tömítések számlájára írható. Mivel az épületek felhúzásakor -és az akkori gázvezetékrendszer kiépítésekor- a vezetékekben tekergőző gáz igen komoly nedvességtartalommal rendelkezett, így a tömítések megalkotásakor belekalkulálták a gáz nedvességét is. Ezzel szemben a ma szolgáltatott földgáz nem rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, így a régi tömítések szárazak, és nem tudják rendesen ellátni eredeti feladatukat. Az Aerociklon csapata régi házak gázvezetékének felújítása során ismerteti a fennálló problémákat, azok megoldási  lehetőségeit, valamint teljes körű lebonyolítást kínál a tervezéstől az engedélyeztetésen át. A régi házak gázvezetékének felújítása nem jelent nehézséget szakembereinknek, hiszen már több mint 70 bérház gázvezetékének felújítását hajtottuk végre, amit mi sem bizonyít jobban, mint a lakók maradéktalan elégedettsége.
 
 
 
Gázkészülékek cseréje
 
Fontos figyelembe venni, hogy akkor nincs szükség "gáztervre" gázkészülékek cseréjekor, ha az új készülék nem nagyobb teljesítményű az előzőnél, azonos elven működik, a régivel azonos rendeltetést szolgál. Fontos figyelembe venni a készülékek égéstermék-elvezetését, a kémény minőségét.
 
Olyan esetekben, ha a fenti tényezők nem valósulnak meg, gáztervre van szükség, amely elkészítésében segítséget nyújtunk ügyfeleinknek!