A gázszerelő tevékenységről

A gázszerelő tevékenységről


 
A gázszerelő tevékenység 3 fő részből tevődik össze:

1. Tervezés

2. Kivitelezés

3. Átadás

A gáztervet a területileg illetékes gázszolgáltatóhoz kell eljuttatni. Itt történik meg ugyanis a felülvizsgálat. A gázszerelés csak akkor valósulhat meg, ha kivitelezésre alkalmasnak találták a minősített tervet. Ha a gázszerelés folyamata közben változtatni kell az eredeti terv szerinti előírásoktól, akkor a gáztervet ehhez képest kell újjátervezni. Abban az esetben, ha a műszaki biztonságot is módosítani kell, akkor újra engedélyeztetni kell a tervet, és csak mindezek után kezdhetnek hozzá a gázszerelő tevékenységhez. A munka végeztével a gázszerelő tesz jelentést a gázszolgáltató felé, és ellenőriztetnie kell a műszaki biztonságot.

A gázszerelő tevékenység szintén fontos lehet, ha már meglévő gázberendezését kell szervizelni, esetleg cserélni. Ebben az esetben is nyugodtan hagyatkozhat ránk, hiszen cégünk a gázberendezések bármely hibáját orvosolja, kérdéseit bátran tegye fel nekünk!

A gázkészülékek szervizelését érdemes sőt kifejezetten ajánlott évente megismételni. A megfelelően működő gázberendezések nem jelentenek veszélyt otthonában, sem a környezetére, sem pedig a testi épségére. Cégünk bármilyen gázkészülékkel kapcsolatos kérdését megválaszolja és bármilyen gond, meghibásodás esetén a rendelkezésére állunk.