Gázszerelés

Gázszerelés

Cégünk legfőbb tevékenysége a gázserelés, azon belül is kifejezetten fontos a gázbevezetés ügyintézése. A tervezéstől a kivitelezésen át, egészen a MEO átadásig! Régi gázvezetékek műszeres szivárgás-ellenőrzését vállaljuk rendkívül kedvező áron, akár ingyen is!

A Fővárosi Gázművek által lezárt lakások, ill. épületek gázvezeték-felújítását is vállaljuk rövid határidővel, nagy tapasztalattal egészen a gázmérő szereléséig. Nagy referenciákkal rendelkezünk a régi bérházak gázvezeték-felújításban. Körülbelül 1000 épületet újítottunk fel eddig.

Cégünk tevékenységéről részletesen

Cégünk a szakmában eltöltött sokéves tapasztalattal a háta mögött dolgozik azon, hogy ügyfeleinek minél jobb szolgáltatást nyújthasson. 

Munkatársaink:

 • minden gázkészülékkel kapcsolatos problémában a segítségére állnak
 • magabiztosak és szakmailag jól felkészültek
 • a gázszerelés során mindig a biztonságot tartják szem előtt
 • korrekten tájékoztatják Önt a hibáról, a javítási lehetőségekről és annak költségeiről. 

A gázkészülékek szervizelése kiemelkedően fontos, hiszen akár az életünk is múlhat rajta. Egy rendszeresen, gázszerelő által karbantartott és felülvizsgált gázkészülék nem csak maximálisan biztonságos, hanem gazdaságos is az Ön számára. A karbantartás ugyanis amellett, hogy garantálja a berendezés stabil és zökkenőmentes működését, emeli annak hatásfokát is, amivel a fűtési költségeken lehet spórolni.A szokásos szervizt ajánlott minden évben egyszer, még a fűtésszezon indulása előtt elvégeztetni, hogy a gázszerelő az esetleges munkálatokat még a hideg időjárás beállta előtt elvégezhesse. Ne bízzuk másra ezt a munkát, mert egy apró részletben való eltérés a szerelés során is komoly következményeket vonhat maga után. Munkatársaink nem csak szakértelmükkel, de olyan a speciális eszközökkel végzik el a karbantartást, melyek a lehető legbiztonságosabb szerelésről kezeskednek. A szakember által végzett műszaki felülvizsgálat, tisztítás és a berendezés beállítása után a gázkészülék hibátlanul és hatékonyan fog működni.

A felülvizsgálat során ellenőrizzük a fűtési rendszerhez tartozó csöveket és vezetékeket. Megvizsgáljuk többek között, hogy a vezetékek az előírásoknak megfelelően vannak-e elhelyezve, karban tartva, megfelelő minőségűek-e a tartozékok,  nincs-e szivárgás, a használaton kívüli részek biztonságosan vannak-e lezárva, továbbá hogy a tömítések, a vezetékek és a csatlakozók tömörsége megfelelő-e a szivárgások elkerülése érdekében. Az alapos felülvizsgálat kiterjed a gázkészülék, illetve a gázfogyasztó berendezések ellenőrzésére is, ugyanis rendkívül fontos, hogy a gázkészülékek a biztonsági előírásoknak megfelelően legyenek bekötve és rögzítve. Az is kiemelten fontos, hogy a biztonsági berendezések működőképesek legyenek, az égéstermék és a füstgáz megfelelően legyen  elvezetve, hogy ne áramolhasson vissza, valamint azt is megvizsgáljuk, hogy megfelelő-e a gázkészülék szellőzése és az oxigénellátása.

Mi okozhat problémát nem megfelelő gázszerelés esetén?

 
 • Gázberendezések rendszeres ellenőrzésének elmulasztása
 • Eltömítődött kémények, elmozdult füstcsövek
 • Szabálytalan légellátás
 • Nem szakszerű szerelés
 • Kezelési utasítások megszegése
 • Házi nyomásszabolyozó üzemzavara
 • Más mechanikai hatások

A fent említett hibák komoly veszélyeket rejtenek, CO mérgezést, égési sérüléseket okozhatnak, súlyos probléma esetén emberéleteket követelhetnek!

Ha gázkészülékénél szokatlan hangokat vagy eltérő viselkedést észlel, keresse fel szakembereinket, akik szaktudásukkal azonnal meg tudják mondani, hogy mi a hiba oka és milyen javítási munkálatokra van szükség. Ha gázszivárgást tapasztal, zárja el a főcsapot; nyissa ki az ablakokat, csináljon huzatot, hogy a lehető legjobban szellőztessen; kerülje a nyílt lángot és elektromos készülékeket; ne gyújtson villanyt és az elektromos gépeket ne kapcsolja ki/be; felejtse el a csengő vagy lift használatát! Hagyja el az épületet és biztonságos környezetből hívjon szakértői segítséget! Nagyon fontos, hogy soha semmilyen körülmények között ne nyúljon a gázkészülékhez, és ne kezdje el saját maga megjavítani azt. Hozzáértés nélkül ugyanis óriási veszélyt rejt magában egy meghibásodott gázkészülék. Szakembereink kimennek Önhöz otthonába és elvégzik a szükséges feladatokat, melyek általában a következők lehetnek:

 • Vízkőtelenítés
 • Általános karbantartás
 • Gázkészülék cseréje
 • Az új gázkészülék beszerzése
 • Előírás szerinti, szakszerű bekötés
 • A gázszivárgás műszeres ellenőrzése, CO-mérése
 • Gázkészülék üzembe helyezése
 • Biztonságtechnikai felülvizsgálat

Képzett gázszerelő kollégáink a folyamatos képzéseknek köszönhetően a legnagyobb szakmai hozzáértést nyújtják, hiszen egy jó szakember mindig tisztában van a legújabb gázszerelésre vonatkozó rendeletekkel, ismeri a legújabb gázkészülék típusokat és azok működését, továbbá javítási lehetőségeit. Szakember-gárdánk sokéves gyakorlatának eredményeként nem létezik számunkra teljesíthetetlen kihívás! Részt veszünk gyártók és képviseletük tréningjein, hogy naprakészek lehessünk a legújabb szakmai megoldások terén.

Tudjuk, hogy a gázszerelés igen kényes terület, hiszen nemcsak be kell engednie valakit az otthonába, hanem maga a szerelési munka is veszélyes. Ezért fontos, hogy szakértő és hozzáértő kezekre bízza a javítási munkát. Gázszerelő munkatársaink a legnagyobb körültekintéssel és megbízhatóan végzik a dolgukat.

Számíthat ránk, akkor is, ha:

 
 • gázkészüléke vagy a radiátor csöpög
 • a radiátor nem melegszik
 • a kazán környezetében gázszagot észlelnek
 • a láng a kazánban nem megfelelően ég

Tudni érdemes, hogy a gázszerelés, a gázbekötés, a gázvezetékek kiépítése és kivitelezése minden esetben engedélyköteles. Cégünk munkatársai rendelkeznek a gázszereléshez szükséges szakmai jogosultságokkal, továbbá a gázszolgáltatónál történő engedélyezési eljárást is nyugodtan ránk bízhatja, teljes körűen lebonyolítjuk a gázbevezetéssel kapcsolatos összes ügyintézést és feladatot. Vállaljuk lakása, családi háza gázhálózatának szerelését a tervezéstől egészen a MEO átadásig, illetve a gázkészülékek beüzemeléséig. Számunkra nem lehet kérdés a biztonságos, az érvényes szabványoknak maximálisan megfelelő gázszerelés egyetlen kivitelezés alkalmával sem. Szolgáltatásainkkal a gázszereléssel kapcsolatos valamennyi munkafolyamatban a segítségére lehetünk, keressen minket bizalommal.

Legyen szó mérőóra meghibásodásról, vezetékek megrongálódásáról, szivárgásról, szakembereink segítenek Önnek. A műszeres átvizsgáláson át a teljes felújításon keresztül az új rendszerek kivitelezéséig, forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk sokéves, a gázszerelésben szerzett tapasztalatával nyújt teljes körű szolgáltatást. Tevékenységünk köre a kisebb javításoktól a komplett kivitelezésig terjed.

Nincs még gáz bevezetve az otthonába? Ezért lesz érdemes bevezetni:

 

A földgázt leginkább fűtésre használják, azonban rengeteg háztartásban a főzés és meleg víz előállítása során is helyet kap, gondoljunk csak a gáztűzhelyekre vagy gázbojlerekre. A gáz bevezetése habár költséges procedúrának tűnhet, az évek alatt megtérül a rá szánt összeg, hiszen jelentős mértékben lefarag a fűtés számlából. Előnye, hogy mivel a gázvezetékek a föld alatt helyezkednek el, szinte száz százalékos ellátást biztosítanak. Így bármilyen zord is az időjárás, a gázellátás tökéletesen működik. Biztonságosan használható energiaforrás, ehhez azonban a gázkészülékek karbantartására kiemelt figyelmet kell szánni. A fűtési szezon elindulása előtt hangsúlyos a gázrendszerek ellenőrzése, szerelése, hogy a hideg hónapok alatt ne hibásodjanak meg. Éppen ezért, amíg be nem áll a tartós hideg, érdemes és szükségszerű gondoskodni mindezen tevékenységekről.

Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt a gázszerelést illetően, hiszen minden kedves ügyfelünk maximális megelégedésére törekszünk. Célunk, hogy munkatársaink a megbízható és precíz szakértelmükkel minőségi és biztonságos munkát hagyjanak maguk után.