Fürdőszoba felújítás

Fürdőszoba felújítás

A fürdőszoba sokkal többet jelent annál, minthogy helyszínt biztosít a mindennapos tisztálkodáshoz: itt tudunk lazítani, egyedül lenni kicsit a stresszes nap után, feltöltődni és megújulni. Egy komplett fürdőszoba felújítással pedig olyanná varázsolhatja otthona aprócska wellness központját, amilyenné csak szeretné!

A fürdőszoba felújítás mindenkinek máskor aktuális, vannak, akik az új otthonba való költözés után rögtön szeretnék kedvük szerint formálni ezt a helyiséget, más a több évtizedes fürdőszobáját szeretné modernebbé, a mai kor elvárásainak megfelelően alakítani, de olyanok is vannak, akik gyakrabban beterveznek egy részleges (vagy akár komplett) fürdőszoba felújítást, mert kifejezetten szeretik, ha néhány évente megújul környezetük. A mostani kora nyári időszak tökéletesen alkalmas fürdőszoba felújításra, ha most elkezdi tervezgetni, hogy mit is szeretne, akkor a forró kánikulai napokon már a megújult fürdőszobában hűsölhet!

 

A fürdőszoba felújítás típusai

A fürdőszoba felújítása lehet részleges, vagy teljes. A részleges felújítás során nem újítják meg teljesen az egész fürdőszobát, hanem csak annak egyes elemein változtatnak, például kicserélik az elavult mosdókagylót, vagy átfestik a csempe feletti részt. Mi elsősorban komplett fürdőszoba felújítást vállalunk, amibe beletartozik többek között az esetleges falbontás, a kádak, mosdók cseréje, a csempézés, a festés, a villany-, a víz és a fűtésszerelés, és a munkálatok utáni takarítás is. Természetesen a fürdőszoba felújítások során szerzett tapasztalatunkkal is segítjük, és javaslatainkkal, ötleteinkkel igény szerint a tervezésben is segítünk, de ha Ön pontosan tudja, mit szeretne, akkor azt pontosan kivitelezzük. Akkor is segítünk, ha vannak ugyan elképzelései, de még nem látja tisztán, hogy mindez valóban megvalósítható-e (például, ha a kicsi fürdőszobát szeretné tágasabbá varázsolni, vagy szeretné a wc-t elszeparálni a fürdőtől.

Stílusok, színek, formák – a fürdőszoba felújítás eredménye

Egy felújított fürdőszoba nagyon sokat adhat, az esztétikus környezetben könnyebb ellazulni, kikapcsolni, ráadásul a megszépült fürdő az ingatlan értékét is növeli! Épp ezek miatt nem mindegy, hogy hogyan sikerül a fürdőszoba felújítása, érdemes sok időt fordítani a tervezési-ötletelési fázisra. Ehhez adunk néhány ötletet és nézőpontot:

  • nagyon sokan a kék színben gondolkodnak elsősorban, ha fürdőszoba felújításra kerül a sor. Nincs is ezzel a tradicionális megoldással semmi baj, nagyon szép kék színű fürdőszoba csempék és járólapok vannak a piacon, a kék szín pedig nyugalmat és tisztaságot áraszt, főleg a fehér színnel kombinálva. Ugyanakkor, ha a kék szín mellett dönt, érdemes némi meleg árnyalatot is becsempészni a fürdőbe, nehogy túl rideg legyen a hatás, például sárga vagy barnás kiegészítőkkel, vagy fa hatású, vagy anyagú fürdőszobabútorral. (kép forrás: csempe.net)
  • ha a föld színek mellett dönt a fürdőszoba felújítás során, akkor nagyon kellemes, természetes hatást érhet el, például a barna árnyalatainak és a fehér kombinálásával. Például egy sötétebb árnyalatú barna parketta, világosbarna színnel körbeburkolt kád, fehér színű csempe, és halvány mogyoró színű fal, mindehhez még némi napfény, nagyméretű, kerekded kövek, és egy-két szerencsebambusz, vagy egyéb zöld növény – és máris kész a szemnek kellemes, természetes hangulatú fürdőszoba – amit igény szerint egy-egy élénkebb színnel feldobhatunk kicsit (például egy ilyen összeállításon sokat dobhat egy, az ablakba elhelyezett pink orchidea).

  • a piros és a vörös élénkebb árnyalatai túlságosan erős energizáló hatást fejthetnek ki a fürdőszobában, ez pedig akadályozhatja a pihenést és a teljes ellazulást. Ha ilyen színre vágyik, akkor mindenképpen kérje ki a család többi tagjának véleményét is, mert lehet, hogy az Ön szemének kellemes a kiszemelt árnyalat, viszont a család többi tagja nem szeretne felpörögni tőle az esti fürdőzés során. A vörös visszafogottabb árnyalatai között azonban biztos találnak olyat, ami mindenkinek egyaránt tetszik.

  • ha a fürdőszoba felújítás tervezésekor vágyik valami különlegességre is, akkor érdemes lehet egy szokatlanabb formavilágú mosdót választani. A klasszikus, kagyló formájú mosdó tradicionális érzetet kelt, ezzel szemben egy-egy négyszögletes hatású, pultra ültethető, vagy meglepő formájú mosdó igazán különleges hatást nyújt – és igaz, hogy ezek némileg drágábbak, viszont a fürdőszoba felújítás olyan egyszeri befektetés, aminek sokszor 10-20 évig is nézzük az eredményét.

  • hasonlóképp, hacsak lehet, nem érdemes spórolni a kád és a zuhanyzó megvásárlásánál sem a fürdőszoba felújításakor, némi befektetéssel hosszú távon élvezhetjük például egy hidromasszázs kád, vagy ha nincs ekkora hely, akkor egy masszázs fúvókákkal ellátott zuhany áldásos hatásait, így rögtön miniatűr, otthoni wellness központunk lesz a fürdőben. Persze nem mindig férnek bele a plusz kiadások a költségvetésbe, elsődleges szempontnak annak kell lennie, hogy egy jól funkcionáló, szerethető fürdőszobánk legyen, ezután jönnek csak az ilyen és ehhez hasonló pluszok.

  • a fények sokat számítanak minden helyiségben, így a fürdőben is. Ha nincs elegendő természetes fény, akkor a fürdőszoba felújításakor érdemes átgondolni, van-e valami lehetőség arra, hogy több fény jusson be a fürdőbe – például a szomszédos helyiségből, mutatós üvegtéglák hatására. Ha ez nem kivitelezhető, akkor pedig a fényforrásokat érdemes megfontoltan kiválasztani.

  • a fürdőszoba felújítás egyik utolsó lépéseként érdemes a helyiség kellemes illatáról is gondoskodni. Egy-egy jól megválasztott füstölő, illóolaj, vagy illatgyertya sokat dobhat a hangulaton, és így a fürdőzés minden érzékünkre kihat. Illóolajok közül az esti fürdéshez a nyugtató hatású levendulát, vagy a jázmint ajánljuk, a reggeli tisztálkodás idején pedig az erősítő hatású fenyőt, vagy a jókedvre derítő mandarint ajánljuk. (kép forrás: lakasotthon.blogter.hu)

A fürdőszoba felújítás örömei és kellemetlenségei

A fürdőszoba felújítás legnagyobb öröme egyértelműen az, amikor végre véget és, és birtokba veheti a család. Maga a felújítás azonban könnyen gondokat okozhat. Például, ha túlságosan elhúzódik, akkor kérdés az, hogy a család hogy oldja meg a tisztálkodást (főleg, ha most költöztek új városba, és nincs ismerősük a környéken). Nem mindenki engedheti meg magának, hogy a felújítás idején máshol lakjon, így a felújítás zajai, és a termelődő por is kényelmetlenségeket okozhat a mindennapi életben. Éppen ezért, cégünk munkatársai a fürdőszoba felújítások során különösen ügyelnek arra, hogy a lehető leghamarabb, a megbeszélt határidőnek megfelelően végezzenek a munkálatokkal, és a lehető legkevesebb zajjal és porral járjon a felújítás. Az eredmény pedig funkcionális és szép fürdőszoba – pont olyan, amilyet elképzelt!