Bérház gáz

Bérház gáz

 

A bérház gázszolgáltatás első lépése az állapotfelmérés, majd tervezés, engedélyeztetés, végül pedig a kivitelezés jön. A műszeres ellenőrzés után minden bérház saját gáztervet kap. A gázszerelés minden esetben biztonságosan zajlik, amit megfelelő, képzett szakemberek végeznek el. Soha ne hagyják, hogy a gázzal kapcsolatos teendőket kontárokat végezzék, hiszen súlyos következményei lehetnek a legapróbb hibának is. A szakképzett munkatársak amellett, hogy az előírásoknak megfelelően dolgoznak, korrekt tájékoztatást is nyújtanak az ügyfeleknek – a problémákról, azok javítási módjairól és anyagi vonzatáról is.

A gázszerelés, a gázbekötés és a gázvezetékek kiépítése és megvalósítása engedélyhez kötött. Ezekkel a folyamatokkal az ügyfélnek nincs gondja, a munkatársak minden lépéshez kellő jogosultsággal és szakmai tudással rendelkeznek.

A gázvezetékek javítása a bérház minden lakójának közös érdeke. Nem szükséges külön gázterv csak műszaki leírás, ha a gázvezetékek jó állapotban vannak. Ebben az esetben elegendő a kisebb beavatkozásokat elvégezni. Ekkor a munkatársak eltávolítják a menetes csőkötéseket és a födémeket átszelő csöveket, melyeket hegesztett csőszakaszokkal pótolnak ki, valamint elvégzik a védőszigetelést is. Ez segít a korrózió megelőzésében.  

A teljes kiváltás azonban már tervköteles. Erre akkor van szükség, ha a teljes csőrendszert ki kell cserélni: ekkor megmaradhat a régi, de kialakítható új nyomvonal is. A két folyamat összekapcsolható, vagyis alkalmazható részleges kiváltás is. Ne feledjük, ebben az esetben is szükség van gáztervre.