Bérház gázhálózat felújítás

Bérház gázhálózat felújítás

 

A bérházak Magyarországon a XIX. század második felében jelentek meg. Habár már több közülük átesett különféle felújítási munkálatokon, jellemzően igénylik a korszerűsítést. Különösen igaz ez a gázhálózatokra, melyek az idő előrehaladtával elkoptak, elhasználódtak, netalántán baleset- és életveszélyessé váltak. A bérházak gázhálózat felújítása fontos feladat, hogy garantálva legyen a biztonság minden lakó számára. A korszerűsítés mindenkinek fontos, hiszen amellett, hogy megszünteti a veszélyt, gazdasági szempontból sem elhanyagolható a folyamat. A megfelelően működő, jó állapotban lévő gázhálózatok hatékonysága magasabb, mely pozitívan befolyásolja a közmű számlák alakulását is. Nem utolsó sorban, egy felújított gázhálózattal rendelkező lakás értéke az ingatlanpiacon is megnő.

A bérház gázhálózat felújításakor elsőként a gázvezetékek állapotát ellenőrzik. Ha ezek megfelelőek, elég kisebb területeken beavatkozni. Ekkor a menetes csőkötések és a födémeket átszelő csövek helyére hegesztett csőszakaszokat tesznek. Ez az eljárás a „tömörré tétel”, mely végrehajtásához elég egy műszaki leírás, nem szükséges terv. Sokkal nagyobb munka az egész csőrendszer kicserélése, ilyenkor a gázvezetékek maradhatnak a régi nyomvonalon, de kialakíthatnak azoknak új nyomvonalat is. Ez a „teljes kiváltás” eljárás már tervhez kötött. Amennyiben a munkatársak az állapotfelmérés során úgy találják, végezhetnek részleges kiváltást is, melyhez szintén szükséges egy terv.

A bérház gázhálózat felújítás során szakembereink teljes körű segítséget nyújtanak az ügyfeleknek. A felújítási munkán túl az engedélyek megszerzését és a gázszolgáltatóval kapcsolatos ügyintézéseket egyaránt elvégzik.