Gáz alapvezeték vizsgálat

Gáz alapvezeték vizsgálat


 
Az Aerociklon Kft. szolgáltatásinak hosszú sorában a gáz alapvezeték vizsgálat is szerepel. Magyarországon a földgázellátást egy teljesen integrált gázszállító rendszer segítségével biztosítják, aminek összetevői a betáplálási pontok, a kompresszorállomások, a vezetéki csomópontok, a nagynyomású vezetékrendszer, a gázátadó állomások, az elosztóvezetékek, és a csatlakozóvezetékek. A gázszolgáltató ezeken keresztül biztosítja a gázt a társaságoknak, az erőműveknek és a fogyasztóknak egyaránt. Az alapvezeték nem más, mint a csatlakozó vezeték telekhatáron belül elhelyezkedő darabja. Közterület beépítése esetén az épületen belüli, alsó szinten található, legtöbb esetben vízszintes szakasza, ennek ellenőrzését végzi el az Aerociklon Kft. sok más szolgáltatásával egyetemben.

Érthető tehát, hogy egy ilyen mértékű vizsgálat társasház esetén az egész lakóközösséget érinti. A gáz alapvezeték vizsgálat rávilágít az esetleges meghibásodásokra, fennálló problémákra. Itt gondolhatunk a szivárgás okára, ami lehet a tömítések elöregedése, vagy egy nem használt csővezeték hibás lezárása.

Az ellenőrzés nem csak gazdaságosabb gázhasználatot eredményez, hanem  a mindennapok biztonságát is garantálja. Az Aerociklon Kft. megfelelő engedéllyel rendelkezik a teljes körű gáz alapvezeték vizsgálat ellenőrzéséhez, melynek sikeres lebonyolítása után a megrendelő részletes tájékoztatást kaphat az alapvezeték aktuális állapotáról, a problémák lokációjáról, illetve azoknak kiváltó okairól. Mindezek ismeretében felvázoljuk a lehetséges megoldási javaslatokat, a szakmai, biztonsági és gazdaságossági szempontok szem előtt tartásával. Az Aerociklon Kft. számos ház gáz alapvezeték-vizsgálatának tapasztalatával várja a következő kihívást, melynek sikeres megoldáshoz minden eszközzel rendelkeznek, legyen az a technikai háttér, minőségi alapanyagok, vagy a szakemberek rátermettsége.