Gázfelülvizsgálat

Gázfelülvizsgálat
 


Otthonunk biztonsága mindenki számára elsődleges szempont, mégis sokan elfelejtkeznek a gázfelülvizsgálat fontosságáról. Pedig az elhanyagolt gázvezetékek, gázrendszerek akár balesethez is vezethetnek.
Ha szeretné szeretteit biztonságban tudni, rendszeres időközönként kérje szakember segítségét! Az Aerociklon Kft.  teljes körű és megbízható munkát végez, a gázfelülvizsgálat az egyik alapszolgáltatásunk.
A gázfelülvizsgálat során munkatársaink fényt derítenek azokra a hiányosságokra, hibákra, melyek veszélyt jelenthetnek Önre és szeretteire. A felülvizsgálat során minden olyan készüléket, vezetéket és kiegészítő eszközt ellenőrzünk, amely potenciális forrása lehet egy balesetnek. Így például a gázfelülvizsgálat közben ellenőrizzük a csatlakozó és fogyasztói vezetékek elhelyezkedését, nyomvonalát, a vezetékek műszaki állapotát, a használaton kívüli részek biztonságos lezárását, az oldható kötések külső tömörségét, továbbá a vizsgálat kitér a gázkészülékek alapos ellenőrzésére is.

Érdemes figyelmet fordítani a vonatkozó 2008. évi XL. törvényre, melynek értelmében: 

88. §(1)A csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés létesítése az ingatlantulajdonos kötelezettsége. Az elkészült csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés az ingatlantulajdonos tulajdonát képezi. A csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés üzemeltetése a felhasználó kötelezettsége.

(6) A csatlakozóvezetéket és a felhasználói berendezést üzemképes és biztonságos állapotban tartani az ingatlan tulajdonosa köteles. Ennek megfelelően köteles gondoskodni azok rendszeres karbantartásáról, javításáról és szükség szerinti cseréjéről. A csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés műszaki‐biztonsági felülvizsgálatának részletes szabályait – beleértve a felülvizsgálat gyakoriságát is – külön jogszabály tartalmazza.