Gázkészülékek biztonsága

Gázkészülékek biztonsága

 

A gázkészülékek biztonsága érdekében fontos a rendszeres karbantartás. Évente egyszer ajánlaton szakemberrel átvizsgáltatni a gázkészülékeket, még a fűtési szezon kezdete előtt. Cégünk munkatársai örömmel segítenek Önnek.

Az optimális légellátáshoz és a robbanásveszély kialakulásának megelőzése érdekében az alábbi folyamatok jelentős szereppel bírnak.

  • gázkészülék rendszeres gondozása
  • eldugult kémények megtisztítása
  • szabályos szerelés
  • kezelési útmutató pontos betartása
  • házi nyomásszabályozó ellenőrzése
  • mechanikai behatások elkerülése
     

A biztonság megőrzése kisebb odafigyeléssel megoldható. Gáztűzhely használata esetén fedő alatt főzzünk, inkább lapos edényben, ahol egyenletesebb a hőelosztás. Forrás után a lángot állítsuk takarékra, hiszen az étel ettől még forrásban marad, viszont a gázfogyasztás jelentősen csökken. A tűzhely rendszeres tisztítása szükséges a készülék biztonságának fokozására.

A kéményeket szintén ellenőriztessük időnként, az eldugult csövek ugyanis sok veszélyt hordoznak magukban. Évente érdemes szakemberrel átvizsgáltatni, hogy a füstcsövek helyesen működjenek.

A házi nyomásszabályozót minden esetben lássuk el külső védőburkolattal, hogy az időjárási viszonyok ne kezdjék ki.

A szellőzésre, légellátásra különös gondot kell fordítani. Minden esetben szakember vizsgálja át a helyiségek és készülékek légellátását. Olyan változások is döntőek lehetnek, mint pl. egy nyílászáró kicserélése, amire elsőre nem is gondolnánk.

Gázszivárgás esetén azonnal hívjunk szakembert!