Gázkészülékek ellenőrzése

Gázkészülékek ellenőrzése
 


Az Aerociklon Kft. fontosnak tartja, hogy elősegítse az otthonok maximális biztonságát. A gázkészülékek ellenőrzése az egyik olyan sarkalatos pont, melyet hajlamosak elfelejteni az emberek, amikor házuk karbantartásáról gondoskodnak. Holott a gázkészülékek ellenőrzése saját érdekünk. A megrongálódott, sérült készülékek ugyanis nem csak gazdaságtalanok, hanem igen nagy veszélyforrást is jelentenek, számtalan balesetet okoztak már a nem megfelelően működő eszközök.

Pontosan ezért szükséges rendszeres időközönként a gázkészülékek ellenőrzése, melyet rábízhatja cégünk szakembereire. Az Aerociklon Kft. munkatársai teljes körűen elvégzik a műszaki biztonsági felülvizsgálatot, így Önnek nem kell aggódnia a munkálatok miatt, melyek során kiderül, hogy a készülékek megfelelően működnek-e.

A gázkészülékek ellenőrzése során szakembereink megnézik, hogy a ház készülékei az előírásoknak megfelelően működnek-e, továbbá ellenőrzik a tartozékokat is. Javasoljuk, hogy a vizsgálatot évente végeztesse el, hogy elkerülje az esetleges problémákat.

A gázkészülékek felülvizsgálatát törvény is szabályozza, azonban még mindig jelentős lemaradás tapasztalható ezen a területen.

2012-ben meg is jelent az első jogszabály, amely alapján 2013 végéig az összes, 1981 előtt üzembe helyezett gázkazánt ellenőrizni kell,  2014 végéig az 1991 előtt telepítetteket. Azonban a feladat teljesíthetetlennek ígérkezett, 2013-ban módosították a jogszabályt és kijjebb tolták a határidőket. A határidő túl szoros volt, így a következő módosítás alapján 2015 végéig kell elvégezni az 1981 előtt telepített gázkészülékek biztonsági felülvizsgálatát