Gázkonvektorok ellenőrzése

Gázkonvektorok ellenőrzése


 
Számíthat ránk, ha gázkonvektorok ellenőrzéséről van szó! Tapasztalt, képzett munkatársaink segíteni fognak Önnek! Gázkonvektorok ellenőrzésénél az alábbiakat kell figyelembe venni:

Kéményes konvektor esetében a kéményt kéményseprő szakemberrel kell ellenőriztetni. A huzatmegszakítók beépítése megoldást nyújt a szénmonoxid mérgezés kialakulása ellen. Érdemes ezeket a gázkonvektorok ellenőrzése során a készülékbe beszerelni. A kéményes konvektor a működéséhez szükséges oxigént a helyiség légteréből nyeri, emiatt a szellőzetés szerepe megnő.
A szénmonoxid színtelen, szagtalan gáz, tehát nem észrevehető. Javasolt a lakásban szénmonoxid mérő elhelyezése magasabb helyre, ami időben értesít a bajról.


Parapetes gázkonvektorok ellenőrzése közben ha a lángkép nem megfelelő, és megfelelő tisztítás után sem válik azzá, a légbeszívó és az égéstermék elvezető nyílásokat kell alaposan megtakarítani.
A gáztömörség ellenőrzésekor az esetleges gázszivárgást lehet kiszűrni. A szivárgást mérő készülék olyan pontos adatokat ad meg, ami maximális megbízhatósággal tájékoztat a helyzetről.
A kék láng jelzi a konvektor helyes működését. Ha sárga vagy piros az őrláng, akkor valami biztosan hibás.


 A gázkonvektorok parapetes és kéményes típusban hozzáférhetők, hasonló módon üzemelnek. A piezoelektromos gyújtás egyszerűen használható, a berendezés gombnyomással bekapcsolható. A termo-elektromos égésbiztosítás vizsgálja a konvektor biztonságos működését, gázkimaradáskor automatikusan kikapcsol.