Gázszivárgás

Gázszivárgás

 

A gázszivárgást kiváltó ok lehet a tömítés elöregedése vagy a csatlakozások problémája. Ha a tömítés nem nyújt maximális biztonságot, és a legkisebb mértékben is szivárgás jön létre, előáll a gázszivárgás. Érdemes ezért gázkészülékeinkre a legnagyobb gondot fordítani, és az azokhoz illetve a gázvezetékekkel kapcsolatos teendőket szakember kezeire bízni.

Gázszivárgás a régi építésű házaknál is létrejöhet, ahol a gázvezetékek már többnyire elhasználódtak, elöregedtek. Ezzel a legnagyobb probléma az, hogy mivel a vezeték a falban található, nem kerülhetünk közvetlenül szembe a problémával, arról csak késleltetéssel szerzünk tudomást. Azonban a gázszivárgás egyértelmű jele, a gáz szagának áramlása a lakásban. Ilyen esetekben azonnal szakember segítségét kell kérni, hogy a probléma minél előbb és anyagi kár nélkül rendeződjön.

Az Aerociklin Kft. szakemberei a gázszerelés mindenféle oldalával tisztában vannak. Teljes körű, mindenre kiterjedő felülvizsgálatok alkalmával fel lehet mérni a gázvezetékek és egyéb gázkészülékek állapotát. Képzett és több éves tapasztalattal rendelkező kollégáink a segítségére sietnek, ha problémát észlel otthonában.

A gázszivárgás okait lehetőség szerint időben szüntessük meg, pontosabban előzzük meg! Ha régebbi házban lakunk, mindenképpen ellenőriztessük a gázvezetékeket.

Gázszivárgás esetén mindenképpen hívjunk szakembert és értesítsük a gázműveket! Semmiképpen se használjunk nyílt lángot, a lakást szellőztessük ki a lehető legjobban és ne nyúljunk semmilyen elektromos készülékhez!