Gázvezeték-szerelés

Gázvezeték-szerelés


 
Ön el tudja képzelni, hogy társasházakban (leggyakrabban régi bérházakban fordul ez elő), hogy gázszivárgáskor hosszabb időre kikapcsolják a gázt? Sajnos, nem egyszer volt ilyenre példa a gázvezeték-szerelés hiányosságai miatt. Persze ha a gázvezeték-szerelés előírásoknak megfelelően zajlana le, megtörténnének a szükséges időszakos ellenőrzések, és a gázvezeték-rendszert is jól ismernék annak karbantartói, akkor az ilyesmi nem lenne gyakori eset. 

Cégünk segítséget nyújt, hogy ilyen alkalmakra ne legyen példa; hiszen a gázvezetékek megfelelő karbantartással, az elöregedett, alhasználódott alkotórészek cseréjében úgy használhatók, hogy meghibásodás miatti gáz-elzárásra egyáltalán ne legyen szükség! De ha megtörténik a baj, cégünk szakértő munkatársai akkor is tudnak segíteni, hogy hiszen egy rosszul elvégzett javítási munka, vagy ellenőrzés elmaradása nem csak az idejébe, pénzébe kerülhet, hanem saját és családja egészségébe, biztonságába is! Arról nem is beszélve, hogy mennyi problémát, kellemetlenséget okoz a fűtés többnapoos kimaradása.

Összességében elmondhatjuk, hogy a gázvezeték-szerelés természetesen nem csak a gáz bekötését jelenti, hanem a későbbiek során az állag megóvását is. A gáz műszaki biztonsági felülvizsgálatkor a szakember ellenőrzi, hogy a gáz megfelelően lett-e bevezetve, illetve nem történtek-e a vezetékrendszer állagában olyan romlások, amik felújítást tesznek szükségessé. Az ellenőrzés során figyelmet fordítunk rá, hogy a csatlakozó és fogysaztói vezetékek az előírásoknak megfeleljenek, az anyag, a tömítés tömítés jó állapotú legyen. A gázkészülékek ellenőrzésekor a gázfogyasztó készülék felülvizsgálata egyidőben zajlik, azok rögzítése, bekötése ellenőrizendő. Fontos a szivárgás műszeres ellenőrzése, a szellőzés, az égéstermékek elvezetésének, a légutánpótlás biztosítása. 

Ha újonnan kiépített rendszerről van szó, akkor tudni érdemes, hogy gáztervetés szükséges, valamint annak engedélyezése annak érdekében, hogy megkezdődhessen a gázszerelés.  Ez először is helyszíni felmérésből áll, a készülékek szemrevételezééséből, valamint a vezetékek nyomáspróbájáról. Ezek után készül a gázterv, amit a Gázmű hagy jóvá.