Gázvezetékek időszakos ellenőrzése

Gázvezeték időszakos ellenőrzése

 

A gázvezeték időszakos ellenőrzése egyáltalán nem egy felesleges szolgáltatás, amely  a gázvezeték-szerelők pénztárcáját vastagítja. Könnyen belátható, hogy az elhanyagolt gázvezeték milyen komoly következményekhez vezethet, hiszen tudvalevő, hogy a gáz használat számos pozitív hatása mellett jelentős veszélyforrást is hordoz magában.

Ha nincs elfelejtve a gázvezeték időszakos ellenőrzése, akkor otthonát még egy fokkal biztonságosabbá tette.  Az Aerociklon Kft. emberei szakmailag megkérdőjelezhetetlen módon hajtják végre a gázvezeték revíziót. A gázvezeték időszakos ellenőrzése során hamar kiderül, ha valamely elem nem működik megfelelően. Az egyik legelterjedtebb probléma a szivárgás, de az se túl meglepő, ha a használaton kívüli részek nincsenek rendesen lezárva, ezzel veszélyeztetve a gázvezeték állapotát, és a lakók biztonságát.

A tömítések alapos vizsgálata is ekkor történik meg, csak mint a vezetékek és csatlakozók tömörségének ellenőrzése. A gázvezeték időszakos ellenőrzése során végzett vizsgálat kitér a gázkészülék és a gázfogyasztó berendezések megtekintésére is, hiszen a megfelelő bekötés és rögzítés is alapvető biztonsági kérdés. Ugyanígy a lakásban élők testi épségét szolgálja az égéstermék és a füstgáz elvezetésére szolgáló berendezés. Ezen gépek kifogástalan működésének fontossága mindenki számára világos, így a gázvezeték időszakos ellenőrzése kapcsán ezt a területet se hagyják ki. Így tehát vizsgálat alá kerül a gázkészülék szellőzése valamint az oxigénellátás is.  A gázvezeték időszakos ellenőrzése tehát nem más, mint egy műszaki biztonsági felülvizsgálat, amelynek tárgya a gázvezeték.

Az Aerociklon Kft. mindezt a lehető legnagyobb körültekintéssel és felelősséggel hajtja végre az ügyfelek maximális biztonsága és elégedettsége érdekében. A vizsgálat során feltárt hibákat a lehető leghamarabb orvosolni kell. Az Aerociklon Kft. igény szerint kézbe veszi az ügyet, úgymint a tervezést, gázvezeték cseréjét, engedélyeztetéseket és azt megelőző ellenőrzéseket. A gázvezeték időszakos ellenőrzése évente ajánlott, amennyiben idén még nem történt meg, keresse bizalommal az Aerociklon szakértőit, akár csak kérdése van, akár egy komplett feladattal bízná meg őket!