Hogy történjen a gázkészülékek cseréje

Hogy történjen a gázkészülékek cseréje

 

A gázkészülékek cseréje rendszerint engedélyköteles tevékenység, kivéve akkor, ha az előzővel megegyező teljesítményű és besorolású készülékre váltunk.

A gázkészülékek három kategóriába sorolhatók: az A kategóriába a nyílt égésterű, elvezetés nélküli gázkészülékek tartoznak. Ezeknél a készülékeknél gondoskodni kell a légtér levegőzéséről, hogy az égéstermék koncentrációja ne jelentsen egészségi kockázatot.

A B kategóriába az elvezetéssel rendelkező, de a helyiség levegőjétől nem elkülönült készülékek tartoznak, a megfelelő szellőztetés ezen készülékek esetében is lényeges.

A C kategóriás termékek a zárt égéstérrel rendelkező gázkészülékek, melyek az égéshez szükséges levegőt kívülről nyerik, és kifelé vezetik az égésterméket is.

Az alábbiakban tekintjük át, hogy történik cégünknél a gázkészülékek cseréje!

 

  1.    Helyszíni, személyes felmérés

Ez a felmérés ad lehetőséget a gázkészülékek cseréjének tevékenységéről, annak díjáról, és a csere lehetőségeiről. Mindez biztosítja a szakszerű szerelést, vagyis azt, hogy a készülék teljes biztonságot nyújtva, az előírásoknak megfelelően, megbízhatóan működjön.

  1.    Kémény bélelés figyelembe vétele (költség)

Ez a lépés a kéményseprő tevékenysége. Nem elhagyható, ha gázkészülékek cseréjéről van szó, mindenképpen sort kell keríteni rá!

  1.    Gázterv elkészítése

A gáztervező feladata, hogy a kéményseprő adta adatokból és a helyszínen végzett felmérések tapasztalatából merítve olyan gáztervet készítsen el, ami kivitelezhető az adott helyen.

  1.    Kivitelezés folyamata

A gázkészülék cseréjét bízza szakértő munkatársainkra. Ezt a folyamatot csak olyan ember végezheti el, aki rendelkezik a szükséges szakértelemmel!

  1.    EPH jegyzőkönyv felvétele

Az EPH jegyzőkönyv elkészítése a villanyszerelő feladatai közé tartozik.

  1.    MEO beüzemelés

A gázkészülékek cseréjének folyamata a MEO átadással zárul.

Cégünk munkatársai mindenre kiterjedően biztosítják a gázkészülékek cseréjét. Szakértelmük a garancia a biztonságos munkavégzésre. Több éve állunk ügyfeleink rendelkezésére, melyet számtalan referenciánk támaszt alá.