Gázberendezések, gázfűtő eszközök cseréje

Gázberendezések, gázfűtő eszközök cseréje

 

Az Aerociklon Kft. szakemberei állnak rendelkezésére, ha gázkészülékét szeretné lecserélni. Munkatársaink képzett és tapasztalt szakértők, akik minden gázkészülékkel kapcsolatos probléma esetén a segítségükre vannak. A biztonság és a szakmai felkészültség cégünknél alapvető szempont, hiszen a gázkészülékek szerelése, javítása és cseréje számos rizikót hordoz magában. Amellett, hogy a munkatársaink a biztonságot helyezik előtérbe, megbízhatóan tájékoztatják Önt a hibáról, a javításról és ennek költségéről is.

Cégünk a gázkészülék cseréje kapcsán vállalja:

– az új gázkészülék beszerzését

– az előírás szerinti, szakszerű bekötést

– a gázszivárgás műszeres ellenőrzését, CO-mérését

– az új gázkészülék üzembe helyezését

A gázkészülékek cseréjére szükség lehet, amennyiben Ön szokatlan hangokat,vagy a megszokottól eltérő viselkedést tapasztal a gázkészülék esetében. Ilyen esetekben gyakran túl magas a javítás költésge és érdemesebb inkább a gázkészülék cseréjét választani. Manapság egyre több az energiahatékony készülék, így a már meglévő, régi, jól üzemelő azonban sokat fogyasztó gázkészüléket is célszerű lecserélni. Fontos tudni, hogy ez a tevékenység engedélyköteles, munkatársaink rendelkeznek a gázszereléshez szükséges szakmai jogosultságokkal, továbbá minden ehhez kapcsolódó ügyintézést is ránk bízhat.

Miért érdemes új gázkészülékre váltani?

A gázkészülékek folyamatos fejlesztésen mennek keresztül, a technikai haladás, illetve a környezetvédelmi szempontok mind egy irányba, az energiatakarékosabb készülékek irányába hatnak.  A piacon egyre nagyobb az igény a gázkészülékek energiahatékonyságának növelésére, így érthető, hogy évről évre fejlődnek a gázkészülékek.

Az új készülékek a kondenzációs technológiának és a kifinomult szabályozásnak köszönhetően a hagyományos gázkazánokhoz képest akár 30-40%-os energiamegtakarítást jelenthetnek.

Minek köszönhető az energiamegtakarítás?

A gáz égetésével CO2 és vízgőz keletkezik. Ha az égéstermék nedvessége vízgőz formájában a kéményen át eltávozik. Ha az égéstermékből a vízgőz kondenzálásával nyerhető energiát hasznosítjuk, akkor jelentős hatékonyságnövelést tudunk megvalósítani.  A hagyományos kazánok hatásfokát a fűtőérték alapján mérték, viszont a füstgáz kondenzáltatásával az égéshő hasznosítása több mint 10% megtakarítást jelent. 

Érdemes tudni

Az időszakos leállítások csak kedveznek az energiamegtakarításnak, ugyanis annál takarékosabb lesz az üzem, minél alacsonyabb a kazán hőmérséklete, így a több víz kondenzálódik.